Despre noi

Despre noi - Pensiunea Margo

Așezată în mijlocul unei livezi de pomi fructiferi, într-o zonă liniștită a orașului Bacău, Pensiunea Margo LOUNGE & BUSINESS RESORT și-a deschis porţile pentru oaspeții săi in anul 2012.

Fiind la doar 10 minute de centrul orașului, 15 minute de Centrul de Afaceri si Expoziţii „Mircea Cancicov” și 20 minute de aeroport, in vecinătatea vastului Parc Dendrologic Hemeiuș-Lilieci, pensiunea este ideal poziționată atât pentru un moment de relaxare retras de agitația orasului, cât şi pentru o întâlnire de afaceri.

Am alcătuit un buchet vast de servicii pentru a empatiza cu necesităţile și dorințele oaspeților noștri. Astfel, cele 15 Camere de Cazare, Restaurantul, Terasa de Vară, Sala de Conferințe, Centrul Wellness, Piscina si Terenul de Tenis vă stau la dispoziție pentru plăcerea si răsfățul dumneavoastră.

pensiunea-margo-certificat-clasificare

Pensiunea Margo – Imprejurimi turistice si culturale

Situat in lunca raului Bistrita se prezinta ca o padure veritabila continand peste 1300 de specii de arbori si arbusti, cat si 600 de specii de trandafiri, fiind din acest punct de vedere cea mai diversificata padure din Moldova.

*In parcul de la Hemeiuș au fost turnate in anul 1980 cadre pentru filmul “Dumbrava minunata”, realizat dupa romanul scriitorului Mihail Sadoveanu, in regia Elisabetei Bostan.

In mijlocul parcului se afla Conacul Cantacuzino-Pascanu, denumit si „Castelul Rosu”, construit in 1864 pe mosia lui Costache Pascanu, fost vistiernic al Moldovei si apoi a lui Grigore Cantacuzino pana in 1866.

Lacul Lilieci

In jurul lacului Lilieci s-a creat un splendid habitat natural unde convietuiesc specii diverse de pasari si animale cum ar fi: lebada, rata cu mot rosu, fazanul, mistretul, caprioara si iepurele de camp. Aici este singura zona din tara unde traieste rata cu mot rosu. Este de asemeni un loc potrivit pentru turistii pasionati de pescuit.

Prezinta un deosebit interes stiintific din punct de vedere geologic, geomorfologic, paleontologic si peisagistic. Cheile Bicazului sunt renumite in Romania, datorita marimii lor impresionante. De asemenea, Lacul Rosu, format prin bararea naturala a apelor paraului Bicaz (anul 1837), ofera privirii un peisaj deosebit de pitoresc. (Bacau – Bicaz -> 84km)

Casa memoriala „George Bacovia” de pe Str. George Bacovia , nr. 13, Bacau

Observatorul astronomic „Victor Anestin” de pe Str. Trotus nr. 8-10, Bacau